Sunday, December 11, 2016

Paivakoti ymparistona

Jo pelkastaan rakennuksena paivakoti on hieno. Se on paikallisen arkkitehdin, Hendrik Jessen 1900-luvun alussa suunnittelema talo. Tutustuessamme taloon ensimmaisena paivana, meille kerrottiin etta talo on aikoinaan ollut esittelya varten, minka takia esim. kaikki ikkunat ovat huoneissa erilaiset. Asiakkaat voivat aikoinaan siis valita, etta minkalaiset haluaisi sitten omaan taloonsa.

Taloa on tietenkin remontoitu, mutta siina on pyritty sailyttamaan alkuperainen design, muokaten sita vain ihanteellisemmaksi lapsille. Puutarhakin purettiin ja rakennettiin uusi tilalle.

Vapaasti suomennettuna Teddy Kidsin sivuilta talosta loytyy:
- 6 kauniisti sisustettua huonetta
- kirjasto taynna lasten kirjoja
- hissi joka pysahtyy joka kerroksessa
- alkuperaisia ovia ja koristuksia pehmeilla vareilla, jotka saavat rakennuksen tuntumaan lampimalta ja toivottavan tervetulleeksi

1000m2 pihalla:

- kilparata pienille ajajille
- labyrintti
- puuparatiisi, joka antaa suojaa auringonvalolta
- leikkikentta pikkuisille



Ulkoapain kuin pieni linna
Kuvia takapihalta

Takapihan kilparata

Sisalta olen ottanut jonkin verran kuvia, mutta varmasti paljon loytyisi viela kuvattavaa. Tassa kuitenkin joitain kuvia;

Eteinen/toisen ryhman ruokailutila

Samasta tilasta kuin yllaoleva kuva, eli "eteisesta". Pianoa kaytetaan musiikkihetkissa kerran viikossa.


Pienempien ryhman ruokatilasta

Ylemman kerroksen eteinen

Rakennuksesta loytyy myos jyrkkia portaita!

Toisen ryhman tiloja


Askartelutarvikkeita
(pahoittelut screenshotista, muuten en saanut kuvaa koneelle)


Kuten kuvista nakyy, paivakodista loytyy paljon varia ja ainakin omasta mielestani se on hyvin viihtyisa. Mielestani alkuperaista ilmetta on kunnioitettu ja se nakyy, mutta ymparisto on silti lapsille sopiva.

Tassa kuvia meidan ryhmamme tiloista:

Laatikot lasten vaatteille ja esim. unileluille

Panoraama ruokailutilasta, josta loytyy myos leikkitilaa lisaa oikealta

Vuoden teemat


Yksi asia mista olen pitanyt paljon meidan ryhmamme tiloissa, on hoitopoyta. Se ei paassyt kuvaan mukaan, mutta lasten laatikot ovat siis hoitopoydan vieressa. Lapset paasevat hoitopoydalle nostamisen sijasta myos portaita pitkin, jotka saa vedettya kaapista esiin. Hoitopoydan korkeutta pystyy myos saatamaan, joten kaikki tama mahdollistaa ergonomisen tyoskentelyn.

Tilat on myos suunniteltu jarkevasti. Alin kuva on samasta tilasta kuin missa hoitopoytakin sijaitsee, eli pystyy seuraamaan lasten leikkeja samalla kun vaihtaa vaippoja. Panoraamakuvasta nakyy ruokapoyta, jonka aaressa voi myos tehda askarteluja tai vaikka palapeleja. Samasta tilasta loytyy myos jonkinlaisella aidalla rajattu tila, jossa voi myos leikkia. Siella en ole juuri nahnyt lasten leikkivan, mutta tilat kuitenkin mahdollistavat esim pienryhmatoiminnan.

No comments:

Post a Comment